2011. február 1., kedd

Black History Week



Öt éves fennállását ünnepelte az American Corner. Könyvtárunk egy héten keresztül az amerikai kultúra fóruma volt Romániában. Rendezvényeink témái az afro-amerikai történelem és kultúrához kapcsolódtak.
Kedden (25.01.20011) Martin Luther King napot tartott Courtney Brown.
Szerdán (26.01.2011) a Mikes kórusa gospeleket énekelt.
Csütörtökön (27.01.2011) Kiss Botond Imre és barátai blues számokat adtak elő. Majd tanulóink bemutatták a legfontosabb afro-amerikai énekeseket, színészeket, polgárjogi aktivistákat és írókat. Délután pedig virtuális találkozón voltunk a Gamewell Elementary School / Lenoir / North Carolina iskolai könyvtár olvasóival és utána a Sepsiszentgyörgyön élő Anne Boyd is üdvözölt Texasból.
Pénteken (28.01.2011) a Monroe City R-1 Schools / Missouri technikai hiba miatt nem tudott találkozni velünk, de a Dr. Martin Luther King Jr. School Complex iskolai könyvtár olvasói ott voltak, még az igazgatónőjük is köszöntött.
Az ünnepség nagyszerűen sikerült. A képek nem tudják visszaadni igazán a hangulatot. Szerencsére filmeztünk, így hamarosan majd az interneten is megtekinthető lesz egy rövid összeállítás.
Köszönjük tanulóinknak, az angol katedrának, Szőcs Dániel tanár úrnak és a Mikes kórusának, Bálint Alfrédnek, Kiss Botondnak + csapatának, Courtney Brown-nak és az amerikai partnereinknek a közös munkát, lelkesedést, támogatást.
Újságcikkek az ünnepségről:
Ötéves lett az Amerikai Sarok
Amerika Háromszéken 

Nincsenek megjegyzések: