2007. november 1., csütörtök

Iskolai Könyvtárak Világnapja a Mikes Kelemen Főgimnáziumban













A Mikes Kelemen Főgimnázium könyvtára már megszokott résztvevő a világnapot ünneplők között..
A idei szlogen -LEARNING POWERED BY YOUR SCHOOL LIBRARY / KÖNYVTÁRUNK EREJE –TUDÁSOD VELEJE- jegyében ezúttal nem egynaposra sikerült a rendezvényünk, hanem 2 hetesre.
Programunk első pontjaként Flat Stanley-t cseréltünk a Fülöp-szigetekbeli Faith Academy-Davao Gimnáziummal. Két héten át vendégeskedett nálunk az általuk rajzolt emberfigura.. Flat Stanley nemcsak iskolánkban járt hanem megsétáltattuk Háromszéken is. Ök pedig bemutatták Flat Mikesnek azt a világot, amely a legtöbb itteni tanuló számára elérhetetlen.
Mi azért mindenképpen többet tudtunk róluk, mint ők rólunk. Az ottani tanulók számára már az is merőben szokatlan volt, hogy mi nem eszünk minden reggel-délben-este, rizset. Nem beszélve a halról, melyet a székely ember csak nézni szeret... az akvárium üvegjén keresztül.
Flat Mikes és Flat Stanley kalandjait fotón örökítette meg a két iskola. A fülöp-szigetiek fényképeit Flat Mikessel a könyvtárunkban lehet megtekinteni.

Programunk második pontjaként szerepel a grafittikiállítás. Címe: Azért jó a könyvtár mert… Felsős diákjaink nagyméretű plakátokat rajzoltak Haszmann Júlia tanárnő irányításával. Ezek a grafittik most már könyvtárunk folyósóját díszítik.
November 2-án díjkiosztó ünnepséget szervezünk. A győztes csapatok díja egy-egy nagyméretű pizza lesz.
A harmadik pontja a programunknak szintén a könyvtárunk népszerűsítését szolgálja. Járjunk együtt könyvtárba!-hirdeti a két emberalak, melyeknek hiányzik az arca. A kivágott lyukba bárki bedughatja a fejét és a könyvtáros lefényképezi. Az érdeklődők majd megtekinthetik a képekeiket könyvtárunk újonnan létesített blogján.

http://picasaweb.google.hu/kkisslaci/ISLD2007
http://picasaweb.google.hu/kkisslaci/ISLDGRAFFITI


2 megjegyzés:

Ibolya írta...

Gratulálok a programotokhoz és jó hallani felőletek!
Seressné Barta Ibolya
Magyarország/Debrecen

csbk írta...

Nagyszerű programjaitok voltak, csak gratulálni tudok én is! A grafiti meg szuper ötlet! Kölcsönvehetem? :)
Szeretettel,
Bogyó Kata