2015. október 31., szombat

Iskolai Könyvtárak Világnapja

Az iskolai könyvtárosok rugalmasságára jellemző, hogy a könyvtári világnapot bármikor lehet tartani októberben. Eleinte mindig október utolsó hétfőjén ünnepelték, de az iskolai könyvtár jellegének következtében ezt nem mindig lehetett betartani. A IASL éppen ezért újabban világhónapnak nevezte ki októbert, így aztán bárki, bármikor,  bármilyen hosszúságura tervezheti rendezvényét.

A Mikes Kelemen Elméleti Líceum Könyvtára könyvkiállítással, könyvjelzőcserével  és a Mesemaraton elnevezésű rendezvényével készült megünnepelni az eseményt.
A könyvkiállítást Benedek Elek kevésbé ismert műveiből állítottuk össze.

A Mesemaraton meséit is Benedek Elek könyveiből válogattuk össze. A XI, osztályos tanulóink több mint 500 gyereknek  olvastak mesét az  I-IV. osztályokból és a Csipike Napköziothonból. A csoportok folyamatosan váltották egymást.


A világnapot nemzetközi színtűvé tágítottuk azáltal, hogy az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szövetségének könyvjelzőcsere programjának keretében, könyvjelzőket küldtünkTin Shui Wai Methodist College/Hong Kong és a Escola Básica de Eugénio de Castro / Portugália diákjainak. 


Köszönjük Török Katalin és Haszman Réka Júlia tanárnőknek az együttműködést.

A rendezvényről az újságban: http://www.hirmondo.ro/web/index.php/cseperedo/71842-Mesemaraton-Mikesben.html
Az Escola Básica de Eugénio de Castro iskoláról bővebben: http://www.escolaeugeniodecastro.pt/index.html
Tin Shui Wai Methodist College iskoláról bővebben: http://www.tswmc.org
Nincsenek megjegyzések: